Novosti online

САНУ не учествује у политичком животу

Српска академија наука и уметноти саопштила је данас да, као највиша научна и уметничка установа у земљи, држећи се Закона о Академији и свог Статута, не учествује у политичком животу.

„Са неверицом смо прочитали интервју госпође Соње Бисерко у коме се наводи да САНУ као институција подржава одређене политичке партије. САНУ, као целина није и неће артикулисати став колективне подршке било којој политичкој партији, јер то би било у супротности са њеним основним принципима деловања”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да нема сумње да сваки члан САНУ појединачно као грађанин има своје политичке ставове, али се подвлачи да их САНУ као целина неће артикулисати.

„Из поштовања према читаоцима и новинарској струци, не улазећи у то да ли се у поменутој изјави ради о неодговорно изреченој произвољности, или неким другим разлозима, Извршни одбор САНУ жели да информише јавност да изречена тврдња једноставно није тачна”, стоји у саопштењу, преноси Танјуг.

Соња Бисерко раније је дала интервју листу „Данас”, у коме је рекла да „десничарске, националистичке, проруске странке”, попут Двери и ДСС, али и СРС уживају „подршку СПЦ, САНУ и имају велики утицај на Универзитету”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh