Gradovi

Saradnik Klintonove dobio imunitet u kontroverzi s mejlovima

VAŠINGTON – Bivši saradnik Hilari Klinton koji je postavio server za kontroverzni privatni mejl koji je koristila dok je bila državna sekretarka, dobio je imunitet u krivičnoj istrazi o ovom slučaju, objavio je „Vašington post“.

Ministarstvo pravde dalo je imunitet Brajanu Paljanu, koji je postavio server 2009. godine i koji sada sarađuje sa FBI, naveo je američki dnevnik pozivajući se na neimenovanog policijskog funkcionera, a prenosi AFP.

Paljano, koji je radio za Klintonovu i tokom predsedničke kampanje 2008. godine, pozivao se na ranije na ustavno pravo na ćutanje o ovom slučaju između ostalog i pred odborom američkog Predstavničkog doma u septembru.

Klintonova, favorit za nominaciju Demokratske stranke na predsedničkim izborima u novembru 2016. godine, u utorak je postigla veliki uspeh na unutarstranačkim izborima u 11 država, pobedivši u sedam država i porazivši svog glavnog rivala Bernija Sandersa, uprkos skandalu sa mejlovima koji opterećuje njenu kampanju.

Kada se prošle godine ispostavilo da je koristila privatni server i nezvaničnu adresu za mejlove dok je bila državni sekretar, Republikanci su je optužili za nepravilnost u radu sugerišući da je možda nešto nelegalno prikrivala.

Međutim Klintonova je tvrdila da nijedan od tih mejlova nije bio poverljiv i pošto su uklonjeni privatni mejlovi dostavila je ostale na 52.000 stranica Stejt dipartmentu.

Stejt dipartment je postepeno te mejlove učinio dostupnim za javnost a poslednji deo će biti objavljen u ponedeljak.

Skandal sa mejlovima je jedan od većih problema u Klintonovoj inače obećavajućoj kampanji, ocenjuje AFP.

AP Photo/Julie Jacobson

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh