Gradovi

Sargsjan za radikalne promene u Jermeniji

JEREVAN – Predsednik Jermenije Serž Sargsjan pozvao je danas na radikalne promene u zemlji posle krize, u kojoj je grupa od 20 napadača skoro dve nedelje bila zabarikadirana u policijskoj stanici u Jerevanu.

Svi napadači su uhapšeni pošto su se juče predali vlastima.

„Jedna stvar je jasna – proces radikalnih promena u društvenom i političkom životu Jermenije“ mora biti ubrzan, rekao je Sargsjan na sastanku sa predstavnicima civilnog društva, verskim liderima i zvaničnicima vlade.

Sargsjan je istakao da je „tačno da vlasti Jermenije nisu savršene“ i da u zemlji ima mnogo problema i složenih pitanja, ali da je cilj da se oni brzo razreše, prenela je agencija AFP.

Jermenija neće nikome dozvoliti da „podriva osnove naše države“, poručio je Sargsjan, ali i dodao da problemi neće biti „rešavani nasiljem ili oružjem“.

„Jerevan nije Bejrut, niti Alepo“, kazao je Sargsjan.

On je pozvao na sveobuhvatnu i nepristrasnu istragu, kao i na otvoreno suđenje u vezi sa incidentom u Jerevanu, koji je pokrenuo masovne potreste.

Napadači su pre predaje oslobodili poslednja dva taoca.

U Jermeniji je situacija bila napeta otkad je grupa naoružanih ljudi zauzela policijsku stanicu u Jerevanu 17. jula, zahtevajući puštanje na slobodu vođe opozicije Žiraira Sefiljana.

Napadači, koji su u stanici zaplenili arsenal oružja i ubili jednog policajca, uzeli su kao taoce četvoro lekara, koje su postepeno oslobađali.

Vahan Stepanyan/PAN Photo via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh