• Gradovi

  Sargsjan za radikalne promene u Jermeniji

  JEREVAN – Predsednik Jermenije Serž Sargsjan pozvao je danas na radikalne promene u zemlji posle krize, u kojoj je grupa od 20 napadača skoro dve nedelje bila zabarikadirana u policijskoj stanici u Jerevanu.

  Svi napadači su uhapšeni pošto su se juče predali vlastima.

  „Jedna stvar je jasna – proces radikalnih promena u društvenom i političkom životu Jermenije“ mora biti ubrzan, rekao je Sargsjan na sastanku sa predstavnicima civilnog društva, verskim liderima i zvaničnicima vlade.

  Sargsjan je istakao da je „tačno da vlasti Jermenije nisu savršene“ i da u zemlji ima mnogo problema i složenih pitanja, ali da je cilj da se oni brzo razreše, prenela je agencija AFP.

  Jermenija neće nikome dozvoliti da „podriva osnove naše države“, poručio je Sargsjan, ali i dodao da problemi neće biti „rešavani nasiljem ili oružjem“.

  „Jerevan nije Bejrut, niti Alepo“, kazao je Sargsjan.

  On je pozvao na sveobuhvatnu i nepristrasnu istragu, kao i na otvoreno suđenje u vezi sa incidentom u Jerevanu, koji je pokrenuo masovne potreste.

  Napadači su pre predaje oslobodili poslednja dva taoca.

  U Jermeniji je situacija bila napeta otkad je grupa naoružanih ljudi zauzela policijsku stanicu u Jerevanu 17. jula, zahtevajući puštanje na slobodu vođe opozicije Žiraira Sefiljana.

  Napadači, koji su u stanici zaplenili arsenal oružja i ubili jednog policajca, uzeli su kao taoce četvoro lekara, koje su postepeno oslobađali.

  Vahan Stepanyan/PAN Photo via AP

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com