Gradovi

Sastanak o učestalim napadima na zdravstvene radnike

BEOGRAD – Predstavnici Ženske parlamentarne mreže razgovarali su sa predstavnicima Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije na temu „Učestali fizički napadi na zaposlene u zdravstvenim ustanovama“.

Predstavnice Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije istakle su da pitanje bezbednosti medicinskog osoblja u Srbiji nije novonastali problem, već da se sa njim susreću dugo vremena.

One smatraju da je prioritet u rešavanju tog problema prevencija fizičkih napada i ističu da su se obraćale Ministarstvu zdravlja sa predlogom da se u određene zdravstvene ustanove uvedu panik tasteri, kako bi alarmiranje u slučaju napada bilo olakšano, kao i da bi uvođenje obezbeđenja sa metal detektorima učinilo da se osećaju sigurnije na svojim radnim mestima.

Koordinatorka parlamentarne mreže Ljiljana Nestorović predložila je predstavnicama Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije da prikupe što veći broj informacija, definišu plan delovanja i zatraže pomoć od Evropske unije i nevladinih organizacija, navodi se u saopštenju Odeljenja za odnose sa javnošću Narodne skupštine.

Ona je takođe dodala da Sindikat treba da se obrati i poverenici sa zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković i predsednici Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorani Mihajlović.

Nestorović je, kao koordinatorka Ženske parlamentarne mreže, obećala da će u saradnji sa radnim telima Narodne skupštine, a pogotovo sa Odborom za zdravlje i porodicu, pokušati da pomogne u realizaciji plana za povećanje nivoa zaštite i bezbednosti u zdravstvenom sistemu.

Foto Tanjug, video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh