• BG

  Savetovanje privrednih sudova

  Na Zlatiboru održano 26. Savetovanje privrednih sudova

  Privredni apelacioni sud, od 4. do 7. septembra na Zlatiboru, organizovao je 26. Savetovanje privrednih sudova.

  Svečano otvaranje održano je u Kongresnom centru „Mona“, uz prisustvo predstavnika Ministarstva pravde, Vrhovnog kasacionog suda, sudija Ustavnog suda,
  sudija Privrednog apelacionog suda i 16 privrednih sudova Srbije, velikog broja naučnih radnika, advokata, privrednika i gostiju iz inostranstva.

  „Svesni značaja privrednog sudstva Ministarstvo pravde dosta radi na unapređenju njegove efikasnosti, pre svega ulaganjem u IKT sistem“, istakla je ministarka pravde Nela Kuburović, dodajući da je prethodnih godinu dana za unapređenje opreme i softvera u privrednim sudovima uloženo više od 200 miliona dinara.

  „Takođe, radi se na unapređenju Pravosudnog informacionog sistema koji omogućava elektronsku razmenu podataka svih sudova sa nadležnim institucijama, koje raspolažu podacima neophodnim za vođenje sudskih postupaka.

  Elektronska razmena podataka sada postoji sa Agencijom za privredne registre, MUP-om, matičnim knjigama itd, ali se radi i na povezivanju sa Narodnom bankom Srbije i Republičkim geodetskim zavodom“, navodi ministarka pravde.

  Minisarka je naglasila da je elektronska razmena podataka od velike važnosti, jer direktno utiče na skraćenje postupaka i procedura, zatim smanjuje troškove dostavljanja dopisa i omogućava da se preko jednog klika dobiju informacije na koje se do sada čekalo nekoliko meseci.

  D.K.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com