• Gradovi

  Sednica za izbor vlade Makedonije u utorak

  Sednica Sobranja Makedonije za izbor nove vlade zakazana je za utorak u 11 sati, saopštio je kabinet predsednika parlamenta Talata Džaferija. Vlada Zorana Zaeva, koju je SDSM formirao sa albanskim partijama DUI i Alijansa za Albance, imaće 25 ministara, od kojih je sedam bez resora, objavio je portal „Sakam da kažam“.

  U ime mandatara predlog ministara i program vlade Sobranju je 15 minuta pred ponoć dostavio visoki funkcioner SDSM Ljupčo Nikolovski, koji je predložen za ministra poljoprivrede.

  Prema Poslovniku Sobranja, rasprava o programu mandatara i predlogu sastava vlade može da traje najviše dva dana, odnosno za vladu Zoran Zaeva bi se glasalo u sredu do ponoći.

  Pregovori sa Pokretom Besa, trećom albanskom partijom članicom parlamentarne većine o ulasku u vladu nisu ispeli, ali je ta stranka najavila da će nastaviti da bude konstruktivan faktor i da će podržati svaku inicijativu nove vlade „koja bude u interesu Albanaca i države“.

  Koaliciona vlada Makedonije, koju će formirati Zoran Zaev sa dve albanske stranke, imaće 62 poslanika u Sobranju Makedonije koje ima 120 mesta. Pokret Besa ima pet poslanika.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com