Hronika

Šefovi BIA i VBA danas podnose raport, možda i ostavke?

BEOGRAD – Direktoru BIA Aleksandru Đorđeviću i šefu VBA Petru Cvetkoviću danas ističe rok za podnošenje izveštaja o svim aktivnostima vezanim za pronalaženje oružja u Jajincima i na Novom Beogradu, piše Blic.

List navodi da nije isključeno da čelnici BIA i VBA tokom dana podnesu ostavke, ali da niko nije mogao da precizira da li će im ostavke biti i prihvaćene. Takođe je nejasno, kako se navodi, da li će biti pozvani na odgovornost šefovi beogradskih centara BiA i VBA.

„Ovih dana su intenzivirani sastanci državnog vrha i struktura bezbednosti. Međutim, za sada niko ne može da precizira da li će i zaista doći do smene o kojima se već glasno govori i u Vladi Srbije“, kaže izvor Blica iz Nemanjine 11.

List podseća da prvi put o potencijalnoj odgovornosti bezbednosnih službi govorio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a da se potom sa istim zahtevom oglasio i predsednik države Tomislav Nikolić.

„Nikolić se svih ovih dana žestoko zalagao za razotkrivanje odgovornosti za propuste u radu bezbednosnih službi, i on od svog zahteva za ozbiljnu seču u ovim slučajevima nije odustao“, naveo je izvor Blica iz Vlade.

Foto Tanjug/ Video arhiva

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh