Novosti online

Шешељ запалио заставе ЕУ и НАТО

Лидер радикала Војислав Шешељ дошао је данас испред зграде Специјалног суда у Београду иако је његово саслушање одложено и у присуству групе својих присталица запалио заставу Европске уније и НАТО.

Шешељ је данас требало да буде саслушан поводом захтева Хашког трибунала за његово изручење тој институцији, у којој 31. марта треба да му буде изречена првостепена пресуда по оптужбама Хашког тужиоца, али је Виши суд саопштио да се саслушање отказује из процесних разлога.

Шешељ је пре тога новинарима рекао да је саслушање отказано, како је обавештен, јер претресно веће Међународног трибунала није доставило одговор на захтев Србије поводом одређених процесних питања.

Лидер радикала је напоменуо да једва чека да се саслушање поново закаже „да им објасним из којих правних разлога не може да буде изручен Хашком трибуналу”.

Он сматра да Србија, како је рекао, више није независна после потписивања споразума са НАТО, и да је зато у знак протеста запалио заставе ЕУ и НАТО.

Приметно је и појачано присуство полиције испред зграде суда.

Виши суд у Београду синоћ је саопштио да је саслушање Шешеља отказано из процесних разлога и да је он о томе обавештен у поподневним часовима. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh