Gradovi

Simić o Ivanoviću:Verujem da će sud ispraviti grešku

KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da je presuda koju je Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici izrekao Oliveru Ivanoviću politička i da se nada da će sudije u drugostepenom postupku ispraviti grešku.

Simić je kazao da je svima potpuno jasno da je presuda Ivanoviću zasnovana na nekim drugim principima, a ne na pravu i pravdi i da se radi o političkoj presudi kojom je poslata jako loša poruka Srbima.

„Poruka koja je poslata Srbima ovom presudom je da mogu biti osuđeni čak i bez konkretnih dokaza da su počinili neku krivicu, ali je ovo i više od te poruke. Da za njih na Kosovu nema pravde, što za sobom povlači mnoga druga pitanja. Prvo i osnovno je kako živeti tamo gde nemate slobode i gde se pravda ne sprovodi po zakonima i na osnovu prava“, rekao je Simić.

Dakle, iako je ova prvostepena presuda Ivanoviću bila možda čak i opipavanje pulsa srpske javnosti ne samo na Kosovu već i ostatku Srbije, ja sam ipak optimista i verujem da će u drugostepenom postupku sud ispraviti grešku i bazirati se na činjenicama koje idu u prilog Ivanovića, rekao je Simić za mitrovičko „Jedinstvo“.

Simić, koji je i šef poslaničkog kluba Srpske liste u Skupštini Kosova, kazao je da nema dokaza koji ukazuju na Ivanovićevu krivicu i da to znaju svi na Kosovu i da veruje da je to poznato i predstavnicima pravosudnog sistema na Kosovu.

Foto Tanjug, Boki, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh