Gradovi

Šimon Peres uručio nagradu Naomi Kembel

JAFA – Model Naomi Kembel dobila je nagradu „Žene predvode promenu“ od bivšeg predsednika Izraela Šimona Peresa prilikom obeležavanja Međunarodnog dana žena u Peresovom centru za mir u Jafi.

„Drago mi je što sam ovde. Ja živim za danas i ne razmišljam šta će biti sutra. Tu sam u sadašnjosti“, rekla je poznata manekenka.

Govoreći o ženama, njihovoj borbi i pravu, Kembel je rekla da joj je majka, koja je doputovala s njom u Izreal, bila velika inspiracija i da se kao samohrani roditelj mnogo žrtvovala za nju, prenosi Rojetrs.

Peres i Kembelova pozdravili su žene koje su učinile mnogo u različitim drštvenim sferama i koje su podigle status samih žena. Oni su zaključili i da se žene još nisu izjednačile sa muškarcima, prenosi Jerusalim post.

„Soba u kojoj nema žena je soba bez budućosti“, poručio je deveti predsednik Izraela koji je godinama bio beskompromisni borac za rodnu ravnopravnost i obrazovanje žena.

„Zahvaljujući liderima poput vas, gospodine Peres, i Nelsona Mendele, svet je bolje mesto. Vi mene inspirišete“, izjavila je jedna od najvećih supermodela,

AP Photo/Ariel Schalit

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh