Novosti online

Синдикат фудбалера: Живковић дискриминисан, зашто ћути ФСС?

Синдикат професионалних фудбалера „Независност” издао је саопштење у којем наводи да је Партизан избацивањем Андрије Живковића из тима дискриминисао играча и тим потезом нарушио имиџ клуба.

„Партизан је својим поступком дискриминисао играча у односу на друге, а све по основу Члана 7. уговора о професионалном игрању. Али, кога још у овој земљи брига за право и правду, она је била и остала селективна осим ако ниси син неког богаташа или политицки подобан. Партизан је својим поступцима према Живковицу нанео велику штету имиџу клуба”, наводи се у саопштењу.

Даље се наводи да „у историји српског фудбала није запамћено да се један клуб, који је својом погрешном политиком сам себи направио штету, обрушио на фудбалера.

„Сведоци смо да цех плаћа бисер српског фудбала, један од најбољих фудбалера последњег Мундијала за играче до 20 година, а да при томе он никада није на било који начин утицао да клуб прода права на његов трансфер трећем лицу. Радна заједница и омладинска школа, срцепарајућим саопштењима, огласили су се да нам кажу да су радили посао за који су плаћени и да је њихова судбина у рукама једног детета. А када су недавно штрајковали омладинска школа и радна заједница нису показали ту исту љубав према клубу и опростили дуг који је постојао према њима”.

Према њиховим речима Партизан би кривце требало да тражи у онима коју су у име клуба трговали на штету истог, али и подсетили на „случај Стрелков” који би Живковићу могао да донесе раскид уговора.

„Зар не могу да се понашају као многи велики европски клубови који прихватају одлуке и изборе играча и испрацају их са цвећем и захвалницом. Партизан сматрамо великим европским клубом који има велику традицију, па сходно наведеном сви оцекују и да се понашају у складу са својим реномеом”.

Из Синдиката поручују да би се из овог случаја види зашто многи играчи не желе да играју за национални тим јер их не штити Фудбалски савез Србије.

„ФСС ћути и не штити оне које носе дрес своје земље, а који су нам недавно донели толико радости. Зато их не интересује када се фудбалери малтретирају, када их туку по свлачионицама хулигани, када им стављају пиштољ на чело. Тада их нема нигде, ћуте да не угрозите фотеље које су узели као у наследе. И онда се питају зашто нам фудбалери беже у Белорусију, Казахстан, Азербејџан, Узбекистан, Тајланд. Господо из ФСС направили сте фудбалску климу да им је играње у Србији казна, а не задовољство”, закључују из синдиката „Независност”. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh