Svet

Sirija: Džihadisti ubili 300, oteli 400 ljudi

U saopštenju sirijske vlade se navodi da su militanti IS-a prethodnog dana u Deir Ezoru na istoku Sirije ubili čak 300 ljudi, nazvavši taj događaj „užasnim masakrom“.

sirija pobunjenici 2

Većina ubijenih tokom jučerašnjih celodnevnih pogubljenja su bili stariji ljudi, žene i deca, a to je jedan od najvećih masakara koje je izvršila IS, čiji pripadnici kontrolišu velika područja Sirije i Iraka.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je danas saopštila da su džihadisti, nakon jučerašnjeg napada na Deir Ezor, oteli najmanje 400 civila iz kvarta Al-Bagalijeh, koji su zauzeli, kao i iz okolnih delova severozapada grada.

„Svi kidnapovani su suniti, a među njima ima žena, dece i članova porodica prorežimskih boraca“, izjavio je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, dodajući da su oni prebačeni u druga područja pod kontrolom IS.

Opservatorija je potvrdila i masakr ljudi u Deir Ezoru, saopštivši da je ubijeno najmanje 135 ljudi.

Oko 80 njih su bili vojnici sirijske vojske i pripadnici paravojnih snaga lojalnih vladi, dok su ostalo bili civili, navela je Opservatorija, dodajući da su mnogi od njih ubijeni iz vatrenog oružja ili odsecanjem glave.

Aktivisti navode da su džihadisti u Deir el-Zoru ubijali čitave porodice, zbog njihove navodne saradnje sa sirijskom vojskom.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh