Regioni

ŠKOLE NA CENI: Među 200 najboljih univerziteta u Evropi nijedan s Balkana

Na listi deset najboljih nalaze se i Londonska škola ekonomije i političkih nauka, Univerzitet u Edinburgu, Kraljevski koledž u Londonu, švedski Karolinska Institut i LMU iz Minhena.

Nakon njih, na listi najboljih nalaze se i Politehnička škola u Lozani EPFL, KU Leuven, Univerzitet Heidelberg, Univerzitet u Vageningenu, Univerzitet Humboldt u Berlinu, Tehnički univerzitet u Minhenu, Ecole Normale Superieure, Univerzitet u Mančesteru, Univerzitet u Amsterdamu i Univerzitet u Utrehtu.

Koledž u Kembridžu, Foto: ProfimediaKoledž u Kembridžu, Foto: Profimedia

Među 100 najboljih univerziteta u Evropi nalaze se visokoškolske ustanove iz Velike Britanije, Švedske, Nemačke, Švajcarske, Belgije, Holandije, Francuske, Finske, Danske, Italije, Norveške, Austrije, Španije, Irske, Rusije, Španije i Luksemburga.

Najviše univerziteta na toj listi ima Velika Britanija iz koje se među najboljima našlo ukupno 46 univerziteta, skoro 25 odsto od ukupnog broja najboljih evropskih univerziteta. Nakon Velike Britanije sledi Nemačka sa ukupno 36 univerziteta na listi.

Ipak, na listi najboljih, na kojoj se nalazi 200 univerziteta, ne nalazi se nijedan univerzitet iz regiona Balkana.

Univerziteti su ocenjeni na osnovu parametara kao što su akademsko okruženje, uslovi za istraživanje, broj citata naučnika, prihodi i međunarodni ugled.

(Anadolija)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh