Gradovi

Skoplje: Na protestu zatražena ostavka ministra Spasovskog

SKOPLJE – Na mirnom protestu koji je danas u Skoplju organizovao Svetski makedonski kongres (SMK) zatražena je odgovornost i ostavka ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog zato što je policija dozvolila aktivistima albanske Demokratske unije za integraciju (DUI) da sruše temelje za podizanje krsta u skopskom naselju Butel i tu podignu šatore, prenose makedonski mediji.

Učesnici protesta su zatražili da Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije stvori uslove da se nastavi izgradnja krsta, prenosi MIA.

Lider Svetskog makedonskog kongresa (SMK) Todor Petrov upozorio je da ova organizacija neće dozvoliti da opština Čair postane geto u Skoplju, kao i da neće dopustiti sirijski scenario u Makedoniji.

On je dodao da je neprihvatljiva mržnja prema krstu.

Najuticajnija albanska partija u Makedoniji – DUI prekinula je danas privremeno protest protiv izgradnje velikog krsta u skopskoj opštini Butel zbog Zadušnica, koje obeležavaju pravoslavni hrišćani, javili su skopski mediji.

Mediji su javili da su aktivisti sinoć rasturili kamp postavljen na mestu koje je opština Butel odredila za izgradnju krsta, a iz te partije novinarima je rečeno da se povlače kako bi, kako se navodi, pravoslavni hrišćani danas mogli slobodno i bez problema da obeleže Zadušnice, dan kada se izlazi na groblja.

Situacija u Skoplju danas je mirna posle protesta DUI u kojima su sinoć povređena tri policajca u skopskoj opštini Butel.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh