Novosti online

Скоро 60 одсто Хрвата сматра владу неуспешном

ЗАГРЕБ – Према најновијој анкети РТЛ-а, у Хрватској готово 60 одсто грађана владу сматра неуспешном, а највише криве премијера Тихомира Орешковића. Функционисање владе 58 посто испитаника сматра потпуно или углавном неуспешним, а да сарадња Домољубне коалиције, МОСТ-а и премијера Тихомира Орешковића функционише „осредње”, оценило је 28 посто испитаника, преноси Index.hr.

Владу као успешну види једва 10 одсто, док се још није одлуцило или засад не зна нешто више од пет процената испитаника. Притом је занимљиво да у сличном проценту (око 20 одсто) и бирачи ХДЗ-а, баш као и бирачи МОСТ-а, владу сматрају неуспешном, док је потпуно, углавном или осредње успешном види њих око 70 посто.

Када је реч о тражењу кривца за лоше функционисање, највише испитаника, њих готово 40 одсто, упире прстом у премијера Орешковића. Да је ХДЗ крив сматра 33 одсто испитаника, док кривицу на МОСТ сваљује 16 процената анкетираних. Међу првих пет криваца нашла се и председница Колинда Грабар Китаровић, али у значајно мањем проценту.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh