Novosti online

Скот: Не очекујем проблеме са отварањем поглавља у јуну

Амбасадор САД Кајл Скот истакао је данас у разговору са председником Србије Томиславом Николићем да не очекује никаква ометања, нити проблеме у погледу отварања поглавља 23 и 24 у јуну ове године.

Председник је, како се наводи, у разговору са америчким дипломатом изразио уверење да ће и након парламентарних избора у Србији 24. априла, односи између Србије и Сједињених Америчких Држава наставити да се убрзано развијају.

Пословни амбијент какав је створен у Србији у последњих неколико година може да пружи бројне повољности америчким инвеститорима, а чврста решеност наше земље да постане пуноправни члан Европске уније гарантује стабилност и сигурност свим страним компанијама које су заинтересоване за улагање у српску привреду, рекао је председник Николић.

Амбасадор Скот је рекао да Сједињене Америчке Државе на Србију гледају као на сидро стабилности односа у региону, преноси Танјуг.

Што се тиче отварања поглавља 23 и 24 у јуну месецу ове године, амерички амбасадор је истакао да, упркос кратком временском периоду који је остао до тада, сматра да у том процесу не би требало да буде никаквих ометања ни проблема.

Николић и Скот забринути због напада у Бриселу

Председник Србије Томислав Николић и и амбасадор САД Кајл Скот изразили су данас велику забринутост због данашњих терористичких напада у Бриселу, као и огромно жаљење због великог броја невиних жртава.

Они су изразили наду да ће одговорни за ове монструозне злочине брзо бити ухапшени и изведени пред лице правде, саопштила је Прес служба председника.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh