Gradovi

Skot: Politika SAD je bazirana na interesima zemlje

BEOGRAD – Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas da se spoljna politika Amerike ne menja mnogo od jedne administracije do druge, jer je bazirana na interesima te zemlje, a ti interesi, što se Srbije tiče, su isti – stabilnost regiona, ekonomski rast, evropske integracije i pomirenje sa susedima.

Skot je gostujući na B92 rekao da nije važno šta on misli o Trampovoj pobedi i da li je iznenađen, ali je primetio da su svi analitičari malo iznenađeni tim rezultatom.

„To je interesantno, ali nisu ti analitičari glasali u Americi“, rekao je Skot i dodao da su u Americi glasali Amerikanci i to u velikom broju za Trampa.

Govoreći o odnosima sa Vladom Srbije on je rekao da su oni dobri i da se sarađuje na svim nivoima, sa svim ministarstvima.

Upitan da prokomentariše izjavu ministra Aleksandra Vulina da američka ambasada ima veze sa bezbednošću srpskog premijera on je rekao da je to „glupost“, te da se slaže sa izjavom srpskog premijera da ambasada SAD nema nikakve veze sa tim.

Upitan šta će operativni podaci UKP-a američkim tajnim službama on je rekao da je politika SAD da se pitanja o radu obaveštajnih službi nikada ne negiraju niti potvrđuje.

„Nemam komentar“, rekao je kratko Skot.

Foto Tanjug/ Z.Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh