• BG

  SLIKE VLASOTINCA IZLOŽENE DO KRAJA GODINE

  Do kraja decembra, u galeriji Kulturnog centra na keju, posetioci će moći da pogledaju izložbu mladog slikara Aleksandra Spasića.

  On je uradio 24 ulja na platnu na kojima su motivi Vlasotinca.

  – Odabrao sam najkarakterističnije motive po kojima je Vlasotince poznato.

  Posebno se zahvaljujem Kulturnom centru koji podržava moj rad, kao i Ministarstvu kulture koje je omogućilo ovaj projekat – rekao je mladi autor, inače dobitnik prve nagrade na ovogodišnjem Leskovačkom likovnom salonu.

  Otvarnje izložbe deo je projekta „Slike Vlasotinca“, koji realizuje Kulturni centar Vlasotince, a sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja.

  -Aleksandar Spasić je skroman čovek, ali njegove slike i talenat nimalo nisu skromni. Nakon izložbe u Vlasotincu, slike će biti izložene i u Beogradu i drugim gradovima Srbije, ali i u Skoplju – istakao je zamenik direktora Kulturnog centra i koordinator projekta Bratislav Valčić.

  Direktor Kulturnog centra Boban Dimitrijević istakao je kao veoma značajnu činjenicu da ova ustanova kulture dobija 24 slike sa motivima Vlasotinca. Otvaranju izložbe prisustvovali su i korisnici usluga Centra za decu i omladinu sa posebnim potrebama, Udruženja građana „Osmeh“, učenici Gimnazije „Stevan Jakovljević“ i OŠ „8. oktobar“.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com