Gradovi

SNP traži sednicu bezbednosnih službi zbog migranata

BEOGRAD – Srpska narodna partija zatražila je danas sazivanje hitne sednice Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti zbog najave da će stotine hiljada tražilaca azila iz Nemačke, Austrije, ali i drugih država EU biti vraćeno u zemlje koje se nalaze na migrantskoj ruti.

To je, kako navodi SNP u saopštenju, najavio komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižnieks i ta stranka upozorava da je predstoji „proces kretanja migranata u rikverc“.

Kada austrijske i slovenačke vlasti vrate migrante u Mađarsku i Hrvatsku njihove vlasti će migrante automatski početi da deportuju u Srbiju, tvrdi SNP.

„To znači da se Srbija suočava sa potencijalnom pretnjom da primi najmanje 600.000 migranata koliko ih je, prema zvaničnim podacima, prošle godine prošlo kroz našu zemlju“, navedeno je u saopštenju.

S obzirom na to da je EU, kako navodi ta stranka, nemoćna da reši problem narastujuće migrantske krize, što pokazuju i poslednji primeri sukoba migranata i domaćeg stanovništva u Minhenu, Kelnu i Lajpcigu, Srbija mora što pre da redefiniše svoju migrantsku politiku i da ojača kontrolu svojih granica.

„Naše bezbednosne strukture moraju da budu spremne na ove vanredne okolnosti, kako bi na vreme preduzele mere za zaštitu nacionalne bezbednosti, kao i sprečavanje humanitarne katastrofe u Srbiji“, saopštila je SNP.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh