Gradovi

SNS iz Vranja kritkuje lokalnu vlast

VRANJE – Srpska napredna stranka iz Vranja ocenila je danas da taj grad ima neodgovrnu i nedomaćinsku vlast i da gradu preti finansijski kolaps ukoliko ne budu smenjeni na izborima.

Vranjanski naprednjaci u saopštenju kažu da su zbog neodgovornog i nedomaćinskog ponašanja socijalista i gradonačelnika stvoreni dugovi koje će vraćati deca, a grad će postati mesto bez budućnosti.

„Lokalno rukovodstvo svojim suludim potezima ruši sve zakone logike i osnovne principe ekonomije jer ni najbolji ekonomisti ne mogu da objasne činjenicu da su zaduživanja nikad veća, a izgradnja u gradu nikad manja“, ocenjuju naprednjaci navodeći da su dugovanja za kredite četiri miliona evra, a zadužuju se za još dodatna dva.

Najveći dug je za šetalište u centru grada, koje košta kao da je na Menhetnu ili u Monaku, tvrde naprednjaci. Oni dodaju da za četiri godine nijedna veća investicija nije urađena, već se rade sitne stvari kako bi se zamzale oči biračima.

SNS ističe i da podaci o dugovanjima nisu potpuni, jer se u izveštaju ne vidi kolika su zaduženja javnih preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Grad Vranje.

„Pozivamo rukovodstvo grada da izađe sa tim podatkom ako imaju bar malo državničkog morala i hrabrosti. Smatramo da to neće smeti da urade pred lokalne izbore, jer kako će objasniti građanima Vranja da Grad duguje preko milijardu dinara“, navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug, M. Jelesijević/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh