Gradovi

SNS o malverzacijama u Vojvodini, opozicija o reklamiranju

BEOGRAD – Poslanici SNS upitali su danas šta je urađeno na ispitivanju kriminala u vrhu režima Bojana Pajtića u Vojvodini, dok je opozicija podsetila na neispunjena obećanja aktuelne vlasti i od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zatražila da spreči reklamiranje najveće političke organizacije, jer kampanja još nije počela.

Zamenik šefa poslanika SNS Aleksandra Martinovića je na adresu Republičkog javnog tužilaštva i MUP-a Srbije poslao pitanje da li će i kada preduzeti odgovarajuće mere prema Krivičnom zakoniku na ispitivanju kriminala u samom vrhu Pajtićevog režima u Vojvodini.

Martinović je ukazao na finansijske zloupotrebe u pokrajinskom Sekretarijatu za nauku i tehnološki razvoj i Razvojnom fondu Vojvodine, gde je Pajtić predsednik Nadzornog odbora.

Pošto se jedno od pitanja opozicije odnosilo i na mogućnost ukidanja rijaliti programa, Martinović je rekao da nema većeg rijaliti programa od udruživanja opozicije i da li će opozicija u jednoj, dve ili 10 kolona nastupiti na predstojećim izborima.

U prilog toj tezi saopštio je da je nekoliko preduzeća u 2011. godini dobilo sredstva iz Razvojnog fonda Vojvodine, a da do danas nisu vratili sredstva, a da je među njima i vinarija “Zvonko Bogdan”.

Šef poslanika SDS Marko Đurišić ukazao je da je prema zakonu zabranjeno političko reklamiranje pre početka kampanja, a da imamo situaciju u kojoj izbori još nisu raspisani, ali se najveća politička organizacija u Srbiji svaki dan oglašava po nekoliko sati, tako što se njeni funkcioneri pojavljuju na raznim mestima u ulozi državnim funkcionera i to koriste za političku promociju.

Zato je na adresu REM-a poslao pitanje da li će preduzeti nešto iz svoje nadležnosti kako bi se sprečilo takvo kršenje zakona i omogućila fer kampanja.

Od tog organa je tražio informaciju da li će usvojiti obavezujuće upustvo za emitovanje rijaliti programa i da li će biti zabranjeno njihovo emitovanje.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov ukazala je na neispunjena obećanja aktuelne vlasti, pa je premijera Aleksandra Vučića pitala šta je sa pomoći najsiromašnijim građanima, povećanjem plata za vaspitačice u Beogradu za 20 odsto, restrukturiranjem i revizijom rada javnih preduzeća, sa obećanjem da će biti ukinute funkcije državnih sekretara, ulaganjima Ujedinjenih Arapskih Emirata, privatizaciom “Partizana” i “Crvene Zvezde”…

Ona je, takođe, upitala i da li je premijer dostavio dokaze o zaverama za koje tvrde da postoje protiv njega, a ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića dokle se sa tom istragom stiglo, te da li je utvrđeno ko je iz SNS išao po javnim preduzećima i tražio pare za tu stranku pozivajući se na premijera, o čemu je i on sam govorio.

Socijalista Zvonimir Stević ukazao je na veliku nezaposlenost u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, pa je ministra privrede Željka Sertića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i Privrednu komoru Srbije upitao šta se u okviru predloga mera predviđa za rešavanje tog problema i da li će biti dovedeni strani investitori u enklavama na KiM.

Poslanici su rad nastavili raspravom o amandmanima na predlzozeni o sportu, posle čega se očekuje i glasanje o zakonskim predlozima koji su na dnevnom redu druge ovogodišnje sednice parlamenta.

Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh