Gradovi

SNS: Odluka suda pokazuje besmislice Božovića o diktaturi

BEOGRAD – Srpska napredna stranka poštuje odluke suda, jer su za nas institucije svetinja. To činimo uvek čak i kada smo uvereni da odluka nije pravedna, jer je jasno da na sednici Skupštine opštine Vračar glasao građanin koji nije odbornik, saopštio je danas Opštinski odbora SNS Vračar.

Predsednik tog odbora Nenad Đorđević naveo je da Upravni sud nije presuđivao da li je to tačno već da li je 22 odbornik imalo pravo da se žali ili ne.

Poštovaćemo njihovu odluku, naveo je Đorđević, ističući da je, paradoksalno, „ova odluka Upravnog suda je pokazala kakve besmislice izgovara svaki dan Balša Božović kada laže ljude pričajući da je u Srbiji diktatura, da nema slobode i nezavisnih institucija“.

Srbija je slobodna zemlja u kojoj sud sudi nezavisno i protiv vlasti, navedeno je u saopštenju, uz isticanje da „Balša Božović treba da zna da nema tog sudije koji će njega i njegovu stranku zaštiti da podnesu račune za 300 stanova koji su nestali u opštini Vračar, za 40 pomoćnika predsednika opštine koje su postavili o trošku građana, za bezočnu pljačku poslovnog prostora, za renoviranje opštinske sale po višestruko višim cenama“.

„Tom kriminalu Balše Božovića i njegove stranke presudu će dati građani na izborima ovog proleća. Tada će Vračar zaista biti slobodan od kriminala, korupcije i otimanja narodne imovine“, naveo je predsednik Opštinskog odbora SNS Vračara.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović izjavio je ranije danas da je Upravni sud odbacio žalbu šefa odborničke grupe SNS Aleksandra Markovića na odluku Skupštine opštine Vračar o potvrđivanju mandata odborniku DS Milošu Šukalu.

Time je, prema rečima Božovića, taj sud potvrdio da je mandat odborniku DS Milošu Šukalu dodeljen u skladu sa zakonom, iako je „SNS tri puta izgovarala neistine u vezi sa neuspelim pokušajem smene legitimno izabrane vlasti na Vračaru“.

Foto SNS

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh