Gradovi

SNS Zrenjanin osuđuje nemarno rukovođenje bolnicom

ZRENJANIN – Poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine Darko Bađok rekao je danas da Srpska napredna stranka najoštrije osuđuje nemarno rukovođenje zrenjaninskom Opštom bolnicom „Đorđe Jovanović“ od strane pokrajinske vlasti.

Bađok je rekao da bolnica ima višemilionske dugove prema gotovo svim javnim preduzećima, da samo Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin duguje oko 40 miliona dinara i da to svedoči o neprofesionalnom rukovođenju tom ustanovom.

„Ovo je podatak samo za jedno preduzeće, stoga pozivamo menadžment ove ustanove da predoči građanima kolika su dugovanja bolnice prema ostalim, a koju oni svakog meseca izdvajaju novčana sredstva putem poreza“, rekao je Bađok na konferenciji za novinare.

Menadžment ove ustanove je praktično ucenio svojom delatnošću lokalnu samoupravu, koja nikada neće isključiti bolnicu sa sistema gradskog vodovoda, rekao je Bađok, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Gradskog odbora SNS u Zrenjaninu.

Srpska napredna stranka traži da lokalnim samoupravama bude prebačena nadležnost imenovanja direktora bolnica u Vojvodini i da se o zdravlju ljudi odlučuje na lokalu, a ne u Novom Sadu, ističe Bađok.

Kako je naveo, Grad Zrenjanin je spreman da preuzme odgovornost, reši problem enormnih dugovanja i uloži u unapređenje zdravstvenog sistema.

Foto Tanjug, M. Jelesijević/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh