• Novosti online

  Сплитски одборник: Криви су ватерполитси Звезде

  Сплит – Изјава сплитског градског одборника Мартина Паука, да су ватерполисти Црвене звезде сами криви што су нападнути у Сплиту, наишла је на осуде и у делу хрватске јавности, а Паук и даље инсистира на свом приступу и поручује да по томе ко га критикује зна да је у праву.

  Јутарњи лист је његов пост иначе оценио као скандалозан и објавио га у целости, иако га је Паук избрисао након што се проширио по друштвеним мрежама и медијима.

  „Иако је државни врх и добар део политичке сцене најоштрије осудио хулигански напад на ватерполисте Црвене звезде у суботу у Сплиту, Мартин Паук из редова странке Независни за Хрватску објавио је статус на Фејсбуку у коме за физички обрачун криви – жртве”, навео је лист.

  Паукову изјаву осудио је и оснивач сајта Индекс Матија Бабић који је Паука назвао „смећем који наноси штету Сплиту и целом хрватском туризму”.

  „Штета коју ово и овакво смеће наноси Сплиту и целом хрватском туризму чак се и финансијски може израчунати у милионима евра. Након оваквих ликова заиста само будала из Србије ће Далмацију одабрати испред Грчке. Због оваквих идиота и нормални Хрвати бирају друге дестинације, па како неће Срби”, написао је Бабић на свом Фејсбуку.

  Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да га брине што један сплитски одборник каже да ватерполисти сад знају какво је море у фебруару и додао да се нада „да ћемо и једни и други имати довољно памети да схватио да заједно можемо да опстанемо”.

  Поводом критика на свој рачун огласио се и сам Мартин Паук који је у најновијој објави на фејсбуку рекао да је у последња 24 сата био испрозиван од председника Србије Александра Вучића и власника сајта Индекс Матије Бабића.

  „У последња 24 сата брутално ме извређао Матија Бабић, власник Индекса, а у прозивању му се придружио Александар Вучић. Обзиром на то ко ме напада, знам да сам на правој страни”, написао је Паук и додао да ће се „истине држати до гроба”.

  „Захваљујући вама, добрим људима, знам да нисам сам, и знам да нас је сваким даном све више. Долази и наше време!”, написао је он, преноси Танјуг.

  Градоначелник: Они који подржавају мржњу нису Сплит

  Сплит – Градоначелник Сплита поручио је, поводом инцидената у том граду, од напада на ватерполисте Црвене звезде до графита мржње исписаних на основној школи, да Сплит није и неће бити град који толерише говор мржње и да они који то подржавају нису Сплит.

  Сплитски градоначелник Андро Крстуловић Опара је рекао да је оно што се протекла три дана догађа у Сплиту супротно духу уважавања, толеранције и гостољубивости коју Сплит живи, негује и којом се поноси.

  Он је додао да верује да је реч о изолованим неделима људи који наносе штету граду и Хрватској.

  „Већ сам рекао, Сплит није и неће бити град који толерише говор мржње и насиље било какве врсте. Исцртавање непримерених порука и симбола на Основној школи Скалице за сваку је осуду. Против тих страшних порука морамо се борити едукацијом и стварањем атмосфере у којима су овакве и сличне шкработине апсолутно неприхватљиве. Надам се како ће у најскоријем року правосудне и полицијске службе изоловати и казнити кривце који наносе штету нашем граду”, истакао је сплитски градоначелник и поручио им: „Ви нисте Сплит!”, преноси Хина.

  Саопштење медијима градоначелник Сплита је објавио након што је данас откривено да су на згради Основне школе Скалице осванули натписи с порукама мржње. На зидовима је црним спрејем нацртан усташки и нацистички симбол, као и поруке поруке „Мрзим полицију”, „Мрзи Србију”, „Мрзим школу и Србе”, „Смрт”, „Смрт полицији”, „Стока неодгојена” и „1945”, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com