Gradovi

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Simensom

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, generalni direktor kompanije Simens Udo Ajhlinger i generalni savetnik i direktor pravne službe ove kompanije Dušan Đorđević potpisali su danas u Starom dvoru Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Mali je istakao da će sporazum omogućiti lakše ostvarivanje ciljeva održivog razvoja grada Beograda u oblastima tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja.

„Grad Beograd ulaže velike napore u modernizaciju i održivi razvoj i zbog toga smo, na primer, i sproveli nabavku pet električnih autobusa, koji ne zagađuju okolinu. Trudimo se da stvorimo održivi grad i siguran sam da će nam ovaj sporazum sa Simensom pomoći u velikoj meri“, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, Simens je poznat u svetu po tehničkim unapređenjima, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda, kao i usluga u oblastima energetike, saobraćaja i informacionih tehnologija, koja integrisana omogućavaju održivi razvoj većih gradova – rekao je gradonačelnik.

Ajhlinger je rekao da se veoma raduje saradnji sa Gradom Beogradom koji je prepoznao značaj uključivanja tehnološkog partnera u ranoj fazi planiranja razvoja, navodi se u saopštenju Grada Beograda.

Gradovi koji su to uvideli postaju konkurentniji i održiviji, postaju takozvani „pametni gradovi”. Simens je partner gradovima širom sveta, partner koji ima mogućnost da ponudi najefikasnija i ekonomski najadekvatnija – „ključ u ruke“ – rešenja, na jednom mestu, rekao je on.

Na osnovu ovog sporazuma strane će razmenjivati informacije o tehničko-tehnološkim trendovima u primeni inovativnih, energetskih efikasnih i pouzdanih proizvoda i rešenja za grad Beograd.

Ukoliko je Grad Beograd zainteresovan da takva rešenja primeni, Simens će predstaviti analize i iskustva na sličnim projektima sprovedenim u drugim prestonicama i većim gradovima Evrope gde je Simens uključen.

Foto Beoinfo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh