Gradovi

Sprečeno krijumčarenje srebra i bižuterije

BEOGRAD – Carinici su sprečili dva pokušaja krijumčarenja nakita od srebra i bižuterije na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, saopšeno je danas iz Uprave carina.

Kako je navedeno, carinici su otkrili pet kilograma nakita od bižuterije i 32 ručna časovnika robnih marki „Spektrum“ i „Koliseum“ sinoć oko 22 časa, u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Bižuterija je pronađena u automobilu „golf“ tutinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Srbije, a iako je prethodno uveravao carinike da osim ličnih stvari nema ništa što bi trebalo da prijavi za kontrolu, ubrzo je utvrđeno da je u rezervni točak sakrio svu bižuteriju i satove koje nije prijavio.

Carinici su na istom graničnom prelazu tri dana pre toga sprečili i pokušaj krijumčarenja više od 500 grama uglavnom srebrnog nakita, koji su otkrili tokom detaljne kontrole autobusa i putnika koji su se iz Istanbula vraćali u Novi Pazar.

Tada je kod 49-godišnje putnice iz Novog Pazara otkriveno pet zlatnih i četiri srebrna lančicća, 28 srebrnih prstenova, 16 srebrnih privezaka i 36 srebrnih minđuša.

U oba slučaja roba je privremeno zadržana do okončanja postupka pokrenutog pred nadležnim sudom.

Foto Uprava carina

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh