Gradovi

SPS zadovoljan rezultatima Vlade u prvih 100 dana mandata

BEOGRAD – Socijalistička partija Srbije saopštila je danas da je zadovoljna ostvarenim rezultatima rada Vlade u prvih 100 dana njenog mandata čime je pokazala odgovornost, ozbiljnost i posvećenost zacrtanim stateškim ciljevima koji su vrlo jasno i precizno definisani ekspozeom premijera.

„Nastavaljen je uspešan put evropskih integracija na čemu ova Vlada naporno radi, ti rezultati prepoznati su i u Izveštaju Evropske komisije gde je konstatovano da je postignut napredak u svim poglavljima“, ističe se u saopštenju SPS.

Kako se dodaje, potvrđena je opredeljenost i odlučnost kada je reč o nastavku dijaloga i normalizaciji odnosa sa Prištinom kao i implementacije Briselskog sporazuma, jer to je jedini način da se dođe do kompromisnog i obostrano prihvatljivog rešenja po pitanju KiM.

„Važan deo politike ove Vlade je jačanje ugleda Srbije u svetu koji našu zemlju doživljavaju kao ravnopravnog partnera. Ova Vlada je uspela da održi suverenu i nezavisnu politiku i dobre odnose kako sa zapadom tako i sa istokom uz očuvnje svojih nacionalnih i državnih interesa“, ističe SPS.

Kako se napominje, Srbija je dosledno i snažno opredeljena za razvoj regionalne saradnje koja je jedan od njenih spoljnopolitičkih prioriteta i ova Vlada odlučno nastavlja da se bori za očuvanje stavilnosti i bezbednosti ovog regiona.

Nastavljena je beskompromisna i neselektivna borba protiv kriminala i korupcije, jasna je prepoznatljiva odlučnost Vlade o ekomomskoj i finansijskoj konsolidaciji države čime je ostvarivanjem suštinskih reformi napravljen korak napred ka ekonomskom ozdravljenju naše zemlje, saopštila je Služba za informisanje Glavog odbora SPS.

Foto Tanjug/video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh