Novosti online

Србија је увек каснила за догађајима на Косову

Недипломатски дипломата је само једна од етикета којом је светска штампа својевремено описивала некадашњег министра одбране и шеф дипломатије Пољске Радослава Радека Сикорског. И заиста, увијање политичких ставова у дипломатске обланде никад није била његова специјалност, а таквог манира држи се и у разговору са новинарима. Један од најперспективнијих европских дипломата млађе генерације, данас је, после промене власти у Пољској, ангажован као сарадник на Харварду. Ожењен је америчко-пољском новинарком и добитницом Пулицерове награде Ени Еплбаум, а у Београду је боравио као гост Центра за међународну сарадњу и одрживи развој који води Вук Јеремић.

Поједини аналитичари сматрају да тренутни политички трендови у Пољској указују да је на сцени „путинизација” земље. Други тврде да је пре реч о „орбанизацији”. Шта вам се чини, ко је ближе истини?

Ми смо имали демократске изборе, на којима је тадашња опозиција победила у поштеном гласању, и тако добила мандат да води земљу. Зато мислим да су оптужбе да је реч о некаквој „путинизацији” нереалне, претеране и у једној мери увредљиве. Више пута сам говорио да желим да новој влади дам оних пословичних 100 дана па да оцењујем њен рад.

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh