• Sport

  Srbija spremna za Ligu šampiona

  Za razliku od 2016. kada se prva Liga šampiona u mini fudbalu igrala u Mariboru na Pohorju, ovoga puta više od 90 ekipa iz čitave Evrope nastupiće na završnom turniru u Termama Čatež, a među njima će se naći i čak pet ekipa iz Srbije.

  Na debiju, prošle godine, Srbiju su predstavljali Polimark i Dok Šabac, a tim ekipama ove godine priključili su se i Japan Tabako i Uni Kredit iz Beograda, kao i ekipa Tipeks As iz Novog Sada.

  Čelni ljudi naše Asocijacije mini fudbala, Dejan Boromisa, Jovan Vasilijević i Zoran Zdravković odličnim radom pozicionirali su srpski mini fudbal visoko na lestvici evropskih federacija, ali ciljevi i planovi, kao i ambicije sada su znatno veće.

  Očekivanja od naših ekipa su velika a organizatori su u Termama Čatež pripremili sve kako bi igrači imali još bolje uslove za takmičenje i druženje.

  Interesantno je da su iz godine u godinu, uslovi za igru na Evropskim šampionatima i na nadmetanjima Lige šampiona sve bolja, a na Evropskom šampionatu u Češkoj ovog juna, viđena je najbolja organizacija do sada.

  Ipak, Liga šampiona u Sloveniji, biće novi ispit za čelnike ovog sve popularnijeg sporta, koji se igra na veštačkoj travi i sva pravila su ista kao i na velikom fudbalu, s tim što su dimenzije terena manje i ihgra se dva puta po 20 minuta.

  Polimark iz Beograda i Dok iz Šapca već imaju iskustva na medjunarodnoj sceni, a i od ostalih ekipa se očekuje da zablistaju i pokušaju da u Sloveniji, od 7. do 10. septembtra možda i priprede neko veće iznenađenje i probaju da donesu Srbiji prvu titulu šampiona Evrope u mini fudbalu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com