Kultura

Srpska kuća na Krfu uskoro u novom ruhu!

srpska kuća krfFoto: screenshot/YouTube

Tim povodom, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i gradonačelnik Krfa Kostas Nikolouzos razgovarali su o aktivnostima na promovisanju ovog kulturno-istorijskog spomenika kao neizostavnog dela kulturne ponude Krfa, kao i o intenziviranju kulturne saradnje.

U sklopu rekonstrukcije i modernizacije stalne izložbene postavke Srpske kuće, predviđeno je instaliranje većeg broja interaktivnih eksponata i digitalnih instalacija, u cilju prilagođavanja savremenim muzeološkim standardima i približavanja sadržaja mlađim generacijama, navedeno je u saopštenju Ministarstva kulture.

Rekonstrukciju objekta obavlja Republički zavod za zaštitu spomenika, dok je rekonstrukcija stalne izložbene postavke poverena Istorijskom muzeju Srbije i timu Kodek instituta, autorima višestruko nagrađivanih izložbi “Srbija 1914” i “Pupin”.

Zaštita i očuvanje kulturnog nasleđa spadaju u prioritetne delatnosti Ministarstva kulture i informisanja i Vlade Republike Srbije, a posebna pažnja resornog Ministarstva usmerena je na što efektniju prezentaciju našeg kulturnog nasleđa u međunarodnim okvirima.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh