Kultura

Ovo nije opera

Foto: promo

„Ovo nije opera“ je projekat Operosa studija koji ima za cilj da mladim i perspektivnim operskim pevačima omogući da razviju svoje glumačke sposobnosti. Nakon uspešno održane audicije, odabrano je devet operskih pevača sa kojima je dve nedelje radio glumac Vladimir Nićiforović. Sve ono što su naučili će podeliti sa publikom 4. marta u SKC-u od 20 časova.

Arije i ansambli koje će pevači izvesti ne predstavljaju samo tipičan operski repertoar, već su plod istraživanja, eksperimenta, poigravanja sa likovima i situacijama. Mladalačka energija i svežina glumca Vladimira Nićiforovića su pokretačka snaga celog projekta. On je osmislio završni performans radionice kao tipičnu opersku audiciju koja prikazuje pevača kroz sve faze fizičke i psihičke pripreme za javni nastup.

Orkestar čine izuzetno mladi i predani umetnici, učenici srednjih škola “Mokranjac” i “Vučkovic” kao i student Fakulteta Muzičke Umetnosti u Beogradu kojim će dirigovati Natalija Mićić.

Nastupaju pevači: Ana Petrović, Maja Mijatović, Jovana Čurović, Katarina Radovanović, Hana Ramujkić, Slavica Božić, Stevan Karanac, Ognjen Milivojša i Milan Mladenov.

Ulaz je slobodan.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh