Gradovi

SSPS daje podršku Nebojši Stefanoviću

BEOGRAD – Samostalni sidndikat policije uputio je večeras Srbije ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću podršku povodom medijskih napada koji se ovih dana vode protiv njega, ocenjujući da se tim napadima dovodi u opasnost MUP Srbije, a samim tim i bezbednost svih građana Srbije.

„Najnoviji medijski napad u kome se od strane pojedinih medija najdublje zadire u profesionalnost i funkcionisanje MUP-a Srbije u znatnoj meri urušavaju kredibilitet svih radnika MUP-a, a samim tim onemogućavaju njegovo normalno funkcionisanje kao državne ustanove i štete celokupnoj bezbednosnoj situaciji u Srbiji“, saopštio je sindikat.

U saopštenju se dalje dodaje da Sindikat, vodeći se principima svog dosadašnjeg delovanja, daje otvorenu podršku radnicima MUP-a Srbije jer se, kako navode, zlonamernim napadima ponižava i kalja ugled radnika i policijske profesije.

„Medijski napadi na MUP se kontinuirano nastavljaju na šta smo od samog početka ukazivali kada su kroz medije provlačeni radnici koji obavljaju poslove poligrafskog ispitivanja“, ukazuje ŠPS.

Oni kažu da su već tada na sastanku sa državnim sekretarom Milisavom Miličkovićem i predstavnicima radne grupe za saradnju sa sindikatima zatražili jedinstvo sidnikata i čelnih ljudi u MUP-u u odbarni profesijie radnika MUP-a Srbije koji vrše poligrafsko ispitivanje.

„Tako i sada Vas i širu javnost obaveštavamo da Samostalni sindikat policije Srbije više neće dozvoliti urušavanje ugleda svih radnika MUP-a i MUP-a kao državne institucije od strane zlonamernih pojedinaca“, navodi Sindikat i poziva ministra i ostale sindikate da svoj rad usmere na zaštitu radnika i ugleda MUP-a i da se nastavi proces dekriminalizacije policije.

Samostalni sindikat policije Srbije je napomenuo da ostaje dosledan svom dosadašenjem stavu, kao i da i u budućnosti daje nemerljivu podršku ministru u nastojanju da MUP postane organizacija koja će punim kapacitetom biti u službi svih građana.

Foto Tanjug/O. Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh