Novosti online

Штаб за ванредне ситуације ангажује додатно људство

Републички штаб за ванредне ситуације одлучио је данас да на критичним тачкама на којима може доћи до поплава, услед изливања река, ангажује додатно људство како би се спремно одговорило на потенцијалну опасност од водене стихије.

Ситуација на терену се континуирано прати и предузимају се превентивне мере којим ће се олакшати и убрзати деловање свих органа у заштити живота и безбедности грађана и ствари, као и отклањању последица поплава.

Имајући у виду неповољан извештај Републичког хидрометеоролошког завода, договорено је да се све расположиво људство и опрема буду у приправности како би се правовремено реаговало, наводи се у саопштењу МУП.

До сада евакуисана 171 особа, Сектор ангажован 24 сата

Припадници Сектора за ванредне ситуације до сада су из поплавом угрожених подручја евакуисали 171 особу, а у пружању помоћи угроженом становништву ангажовни су 24 часа.

Како наводи МУП у саопштењу, евакуисани су људи са територије Шапца, Прибоја, Горњег Милановца, Чачка, Лучана, Новог Пазара, Ужица, Краљева, Праменца, Грдице, Адрана и Сирче.

Како би омогућили да се људи што пре врате у своје домове, ватрогасци спасиоци, непрестано, уз помоћ црпних пумпи, раде на уклањању воде из поплављених објеката и домаћинстава.

Како се наводи, на стварању услова да се грађани угрожени поплавама врате у своје домове, са припадницима осталих организационих јединица Министарства, ангажовани су ватрогасци спасиоци и специјалне јединице за спашавање на води са комплетном опремом.

Припадници Сектора за ванредне ситуације увек се безрезервно труде да стигну на време, када год то треба, и да од природне стихије спасу животе и тешко стечена лична и друштвена материјална добра и пруже помоћ помоћи становништву угроженом поплавама, наводи се у саопштењу.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh