Novosti online

Стари град, Врачар и Савски венац вапе за паркинг местима

Паркирање по минуту најновија је услуга коју је „Паркинг сервис” понудио престоничким возачима. Паркирање по зонама, вишесатна паркинг карта, као и дневна још неки су од избора за плаћање које годинама имају престонички возачи. Избора је све више, али паркинг места недовољно, говори субјективни осећај престоничких возача, али и више хиљада оних који у Београд сваког дана долазе послом.

У зонираним деловима престонице, који су у надлежности „Паркинг сервиса”, тренутно има 24.000 паркинг места, што потврђује да осећај возача у двомилионском граду није далеко од истине. Да Београд вапи за новим местима за паркирање четвороточкаша недавно је указао и Горан Весић, градски менаџер, наводећи да главном граду тренутно недостаје 10.000 паркинг места.

Овај проблем најизраженији је у самом центру, али и у централним општинама, на Старом граду, Савском венцу и Врачару.

– Недавним пуштањем у рад нове гараже у Баба-Вишњиној улици у срцу Врачара са 380 паркинг места смањено је оптерећење. Ове године треба да почне и изградња подземне гараже на Студентском тргу, која ће са 750 паркинг места растеретити најужу градску зону. Такође, надоградњом гараже „Обилићев венац” која ће се исто радити ове године, обезбедиће се још 220 места у центру града и практично направити још једна гаража изнад постојеће. На тај начин повећаће се број паркинг места и на Старом граду – наводе у „Паркинг сервису” додајући док би проблем на Савском венцу требало да буде решен изградњом подземне гараже у Улици кнеза Милоша која ће се радити идуће године приликом обнове ове саобраћајнице.

– Гаража ће имати 427 паркинг места и простираће се дуж већег дела улице, од Немањине до Вишеградске. Она ће бити најмодернија гаража, урађена по светским стандардима – наглашавају у „Паркинг сервису”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh