• Novosti online

  Статус града без нових ћата

  Вршац – Вршчани су задовољни новодобијеним статусом града, заједно са Пиротом и Кикиндом, после усвајања измена Закона о територијалној организацији Србије. Као погранична територија, читаве две послератне деценије, и ова општина је делила судбину осталих наших места уз државну границу, јер је била „изложенија евентуалној иностраној агресији”. Привреда је највише трпела.

  Нови статус је, свакако, плод активности актуелне Владе Србије, мада не треба заборавити да ова идеја у вршачком крају живи већ дуже од једне деценије, а њен главни заговорник је био тада први човек „Хемофарма”, Миодраг Бабић.

  Кажу да је до статуса града Вршац био само на корак тог 28. децембра 2006. године када је Влада Србије, први пут у историји, заседала баш у „вароши под Кулом”. На тој седници у Вршцу је, поред осталог, утврђен предлог закона о територијалној организацији Србије, којим се број градова са дотадашњих пет повећао за нових дванаест.

  Приликом прошломесечног боравка у Вршцу, најавивши промену статуса ове јужнобанатске вароши, министар правде Никола Селаковић је изјавио да „статус града не подразумева запошљавање нових ћата”.

  – Циљ стицања статуса града јесте да Вршац омогући запошљавање у реалном сектору. Нећемо дозволити да се отварањем радних места у администрацији фингира повећање броја запослених – нагласио је Селаковић.

  Добијањем статуса града Вршац је, као традиционални центар ове регије у јужном Банату, обезбедио место међу успешнијим градовима у Србији.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com