Gradovi

Stefanović: Opozicija doživela debakl, sad bi vlast na silu

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović ocenio je danas da su opozicione stranke, predstavnici bivšeg režima i manjih udruženja, na današnjem protestu doživeli debakl.

BEOGRAD – Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović ocenio je danas da su opozicione stranke, predstavnici bivšeg režima i manjih udruženja, na današnjem protestu doživeli debakl.

„Tražimo od njih da prihvate činjenicu da su pretrpli žestok poraz i ogroman debakl na ovim izborima“, rekao je Stefanović na konferenciji za novianre u sedištu SNS.

On je rekao da se ispred sedišta RIK u Beogradu okupilo oko 1.700 ljudi, koji su, kaže, organizovano autobusima došli iz Kraljeva, Pančeva…

„Toliko su mogli da se okupe Pajtić, Tadić, Jovanović, Obradović, Petrović, Veselinović, ali i Mladen Obradović, Sandulović. Kad oduzmete sve te sjajne veličine, zapitam se koliko je naroda bilo“, rekao je Stefanović.

On je naveo da su se okupili oni koji su za i koji su protiv NATO, oni koji su protiv otvaranja fabrika, koji su pljačkali od hendikepirane dece.

„Oni su krali na izborima i tako se ponašali i zato misle da će se svi ponašati kao oni“, rekao je Stefanović i upitao Bojana Pajtića na kom je to mestu navodno glasao čovek koji ima više od 100 godina.

Za razliku do njih, Aleksandar Vučić se ponaša 20 puta poštenije, on hoće da demokratsti vlada, a on i bi samo da vrate sve privilegije, dodao je Stefanović, poručivši: „Nećemo im to dozvoliti“.

„Mi vodimo politiku tako da štitimo građane, ali nećemo da stitimo njihovu banditsku politiku“, poručio je Srefanović.

On je „debakl“ opozicije ilustrovao rezultatima izbora u Vojvodini gde je, kako je rekao, DS u pokrajnskoj skupštini imala 56 poslanika, a sada ih ima 10, dok je SNS imao 22, a sada 63.

„Od 45 opština u Vojvodina u 40 smo ubedljivo pobedili. U Beogradu smo sem u opštinama Vračar, Stari grad i Novi Beograd pobedili ubedljivo, i to smo na Novom Beogradu na parlamentarnim izborima ubedljivo pobedili“, rekao je Stefanović.

On je istakao da je narod izašao i rekao šta želi, a to je da Srbijom vladaju pošteni i odgovorni, a ne oni koji su pljackali i misle da će danas ovakvom vrstom kampanje moći da se vrate da pljačkaju.

„Oni ne brane ništa. Ti ljudi ne brane ništa, oni se trude da zadrže svoje privilegije, fotelje, vlast koliko god mogu, ali narod ih ne želi i to je bolna činjenica sa kojom sa kojom ne mogu da se pomire“, rekao je Stefanović.

On je ocenio da je Aleksandar Vučić pošteniji i odgovorniji 20 puta od onih koji su se danas okupili, jer hoće da demokratski vlada zemljom.

„Mi smo omogućili ovoj zemlji da se svako mirno i dostojanstveno okupi. Ova vlada će da im omogući da se ponašaju kako god žele u skladu sa zakonom, ali nećemo da dozvolimo da tuku žene, kao što su napali damu člana RIK-a pre dva dana. Napali su ženu i na najbrutalniji način uticali na rad RIK-a. Tako nešto nije dozvoljeno. Nije dozvoljeno nasilje. Nećemo tolerisati nasilje. Naše društvo nije takvo društvo“, rekao je Stefanović.

Navodeći da opozicija govori o slobodi izražavanja i medija, on je istakao da u njihovo vreme niste mogli da nađete mediji na kojoj se moglo čuti opoziciona reč, da gostujete u vremenskoj prognozi, a ne negde ozbiljnije.

„Njih danas ima na više na RTS-u nego što ima nas, a za televizuju Vojvodine da i ne govorim. To pokazuje koliko je ovo demokratska zemlja. Vodimo politiku na način da štitimo intetrese građana, ali nećemo da štitimo njihov lopovluk i banditsko ponašanje“, rekao je Stefanović.

Stefanović je osudio i napad na novinarku RTV Pink koja je, kako je rekao, tokom skupa opozicije, brutalno vređana.

On je, govoreći o rezultatima izbora na Vracaru, rekao da su tamo koalicija oko DS i Saša Radulović osvojili većinu i da mogu da formiraju većinu u roku od tri dana.

Stefanović je naveo da veruje da je bilo pljačke na Vračaru i da su građani dovođeni u zabludu i da je moguće da su zato glasali za te stranke.

Međutim, Stefanović smatra i da je DS na Vračaru doživela težak poraz, jer njihova koalicija ima jedva jednog više odbornika od SNS.

„Mi nigde nismo nikoga ni na šta prisiljavali, niti nam pada na pamet, niti nas interesuje da negde vladamo. Opštine nisu naša očevina, već građani odlučuju kome će da daju poverenje“, rekao je Stefanović.

Preview

NEBOJSA STEFANOVIC I ALEKSANDAR VULIN

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC I ALEKSANDAR VULIN

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC I ALEKSANDAR VULIN

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC I ALEKSANDAR VULIN

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC I ALEKSANDAR VULIN

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC I ALEKSANDAR VULIN

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC

Slide

ALEKSANDAR VULIN

NEBOJSA STEFANOVIC I ALEKSANDAR VULIN

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh