Gradovi

Stefanović: Uključićemo se u istragu na zahtev tužilaštva

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će se to ministarstvo uključiti u istragu o okolnostima u kojima su stradali dvoje državljana Srbije u Libiji ukoliko tužilaštvo pokrene istragu, ali da u ovom trenutku o tome nema nikakve informacije.

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će se to ministarstvo uključiti u istragu o okolnostima u kojima su stradali dvoje državljana Srbije u Libiji ukoliko tužilaštvo pokrene istragu, ali da u ovom trenutku o tome nema nikakve informacije.

Stefanović je, odgovarajući na pitanje novinara, da li zna gde se nalazi ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica i da li su tačne informacije da se bavio nediplomatskim aktivnostima, rekao da ne zna, i da to nije pitanje za Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„MUP nije bio uključen u tu situaciju. S obzirom na to da je to u nadležnosti drugih državnih organa, nismo se u to mešali“, rekao je Stefanović.

On je dodao da, ukoliko dođe do istrage gde će biti potrebna pomoć srpske policije, da će se MUP uključiti.

Upitan zašto se kolona vozila u kojoj su se nalazili srpski državljani kretala nepredviđenom rutom, Stefanović je ponovio da se policija time nije bavila i da, kao što kaže naziv ministarstva, policija se „ne bavi stvarima van naše zemlje“.

Stefanović je dodao i da nije bilo kontakata sa ministrom spoljnih poslova u vezi sa pogibijom srpskih državljana u Libiji.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh