Gradovi

Stepanović novi vd direktor Kancelarije za civilno društvo

BEOGRAD – Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije saopštila je danas da Žarko Stepanović postavljen za vršioca dužnosti direktora te Kancelarije.

Kako se navodi u saopštenju, rešenje kojim se Stepanović postavlja za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom doneto je na sednici Vlade Republike Srbije, održanoj 12. februara.

Stepanović, iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost, na tu funkciju je izabran na predlog nevladinih organizacija, i na tom mestu naslediće Ivanu Ćirković, koja je pre nešto manje od godinu dana razrešena sa te funkcije na lični zahtev.

On je završio Filozofski fakultet u Beogradu, početkom 1990-tih je radio kao novinar, a danas je, pored ostalog, i član Upravnog odbora Petnice i Društva andragoga Srbije.

Stepanović dugo radi u nevladinom sektoru, gde je, pored ostalog, bio rukovodilac programa suočavanja sa prošlošću i pomirenja u regionu, razvoja multietničkih programa, programa za osobe sa invaliditetom, razvoja i primene interneta u organizacijama civilnog društva i medijima.

Vodio je i programe jačanja kapaciteta državne uprave, lokalne samouprave i reforme pravosudnog sistema, učestvovao u formiranju Pravosudne akademije za stručno usavršavanje nosilaca pravosudnih funkcija…

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh