Gradovi

Što pre početi izgradnju autoputa Niš-Priština

LONDON – Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da bi što pre trebalo da počne izgradnja autoputa Niš-Priština, nazivajući ga „autoputem mira“, jer će, kako je rekao, taj put na dobar način povezati Srbe i Albance.

„To će biti autoput mira i verujem da će biti najbolja veza između Beograda i Prištine i pozivamo EBRD da nam pomogne“, rekao je Vučić u obraćanju na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se održava u Londonu.

Vučić je, uz zahvalnost EBRD, rekao da Srbija očekuje jaču podršku od te međunarodne institucije, ali i EU i drugih evropskih zemalja, ali da ne očekuje da „neko baci hrpe novca na nas“, već da nam pomogne da u procesu reformi, kako podrškom za bolje obrazovanje, tako i političkom podrškom.

Vučić sa predsednikom EBRD i Hamondom

Vučić se ranije danas sastao u Londonu, gde učestvuje na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj, sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem.

Vučić je na marginama samita razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom i premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Premijer je na svom zvaničnom tviter nalogu napisao da će Srbija biti predstavljena kao primer dobre prakse zbog sprovedenih ekonomskih reformi.

Vučić, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar finansija Dušan Vujović učestvuju danas na Investicionom samitu koji u Londonu organizuje EBRD.

Skup ima za cilj da predstavi potencijalne investicije i poslovne mogućnosti na Zapadnom Balkanu, počeće zajedničkim panelom premijera zemalja Zapadnog Balkana i Hrvatske, a nastaviće se pojedinačnim tematskim panelima.

Skupu prisustvuju premijeri zemalja Zapadnog Balkana, ministri i vodeći poslovni ljudi, a otvorili su ga predsednik EBRD Suma Čakrabarti i ministar spoljnih poslova Velike Britanije Filip Hamond.

Foto Tviter @SerbiaPM

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh