Gradovi

Studenti: Presuda Ivanoviću pritisak na Srbe na KiM

KOSOVSKA MITROVICA – Studenti Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici saopštili su danas da je presuda Oliveru Ivanoviću sramna i da predstavlja pritisak na Srbe kako bi se iselili sa Kosova.

Studenti u saopštenju navode da za preostale Srbe na Kosovu i Metohiji pravde nema i da je presuda Ivanoviću koji je osuđen na devet godina zatvora još jedan u nizu pokušaja da se preostali srpski živalj iseli i napusti svoje vekovno ognjište.

“Ovim putem poručujemo svima koji misle da će nas na ovaj način zastrašiti i oterati, da mi nećemo odustati od naše zemlje i nećemo okrenuti leđa onima koji su se borili i živote dali za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, poručuju studenti.

Oni su pozvali građane Kosovske Mitrovice i svih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji da budu složniji nego ikad.

“Pozivamo međunarodnu zajednicu i sve one koji su imali ulogu u izricanju ove sramne presude, da ceo slučaj ponovo ispitaju i omoguće Oliveru Ivanoviću pravično suđenje, gde ishod neće biti unapred poznat”, zahtevaju studenti.

Oni veruju da je Ivanović nepravedno osuđen, u šta su se, kako kažu, tokom suđenja, koje su pomno pratili, uverili i videli da su svedoci izneli i više nego dovoljno dokaza da Ivanović bude oslobođen.

Revoltirani izricanjem osuđujuće presude Ivanoviću, studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i akademski građani, dužni smo da pružimo podršku nepravedno osuđenom Ivanoviću, navode studenti.

Studenti pitaju „da li je to pravda doživela još jedan u nizu poraza, da li smo, samim tim što smo Srbi, osuđeni, da li je pravda selektivna i da li uopšte pravda može biti selektivna“.

Foto Tanjug, BOKI/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh