Novosti online

Суд коначно на сталној адреси

Рашка – Није случајно што баш на Дан државности нову зграду Прекршајног суда отварамо у Рашки, вароши која носи име прве српске државе – рекао је министар правде Никола Селаковић, који је у присуству министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, руководства општине Рашка, запослених у правосуђу и грађана Рашке, заједно са председницом Прекршајног суда Зорком Марић означио почетак рада ове правосудне установе у новој згради.

Селаковић је подсетио да је ово прва новоизграђена зграда правосудних органа у Србији после 19 година, а прва наменски грађена за прекршајни суд од 1946. године.

Камен темељац нове зграде Прекршајног суда положио је 28. септембра 2015. министар правде Никола Селаковић уз обећање да ће бити завршена до Сретења, то јест Дана државности Србије. Изградња и опремање коштали су нешто преко 41 милион динара, а како је истакао Селаковић, наплатом казни и трошкова поступка ова правосудна установа ће у буџет за две године вратити уложена средства.

Министар правде је навео да ће ове године у изградњу и адаптацију правосудних установа у Србији бити уложено десет милиона евра и најавио обнову Палате правде у Београду и почетак изградње нових зграда Привредног и Прекршајног суда у Ужицу, прекршајних судова у Пожаревцу и Панчеву и адаптацију судских зграда у Сомбору и Краљеву.

—————————————–

Годинама подстанари

Одговор на питање где се налази Прекршајни суд у Рашки нису увек знали ни сами Рашчани. Пошто није имао своју зграду, овај суд је као подстанар често мењао адресе. До пре пет година био је смештен у згради Центра за социјални рад у овој варошици. После је пресељен у просторије Општинског суда у Рашки, а последње две године је „становао” у тесним канцеларијама Трговинског предузећа „Ибар”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh