Gradovi

Sutra o oglašavanju i o informacionoj bezbednosti

BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta završili su rad, a sednicu nastavljaju sutra, kada će pretresati amandmane na predložene akte o oglašavanju i o informacionoj bezbednosti.

Na zakonski predlog o oglašavanju podneto je ukupno 70 amandmana, od kojih je Vlada Srbije prihvatila 35, a na akt o informacionoj bezbednosti 13, od kojih je prihvaćeno osam.

Poslanici su danas razmotrili amandmane na zakonske predloge o javnom redu i miru i o javnom okupljanju, a raspravu je obeležila polemika poslanika Pokreta za preokret Janka Veselinovića i poslanika SNS o tome da li je finalna utakmica Evropskog prvenstva u vaterpolu politizovana i kolika je odgovornost za izgovorenu laž, pogotovo onu izgovorenu za skupštinskom govornicom.

Poslanici opozicije iskoristili su amandmansku raspravu o predloženom zakonu o javnom redu i miru da ukažu i da bi sankcije po tom zakonu trebalo da snosi i ministar finansija Dušan Vujović i to zbog uvrede zdravstvenim radnicima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da će iz tog sektora biti otpušteno manje od 1.050 ljudi, a pošto je Veselinović rekao da se građani osećaju nebezbedno, budući da im se kradu i šunke, a da ne smeju da prijavljuju krađu bicikala, poručio da su građani mnogo manje ugroženi nego ranije i da mogu da prijave sve.

Policija, prema njegovim rečima, rešava sve i pokazuje da policija nije tu samo da rešava najkrupnije slučajeve.

Foto Tanjug, S. Ilić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh