Gradovi

Sutra počinje „Nedelja parlamentarizma“

Narodna skupština Republike Srbije i inicijativa Otvoreni Parlament organizuju Manifestaciju „Nedelja parlamentarizma“, ondnosno seriju događaja, koji počinju surtra, sa ciljem da se otvori prostor za debatu o učešću građana u demokratskim procesima i značaju otvorenosti parlamenta kao institucije.

BEOGRAD – Narodna skupština Republike Srbije i inicijativa Otvoreni Parlament organizuju Manifestaciju „Nedelja parlamentarizma“, ondnosno seriju događaja, koji počinju surtra, sa ciljem da se otvori prostor za debatu o učešću građana u demokratskim procesima i značaju otvorenosti parlamenta kao institucije.

„Nedelju parlamentarizma“ svečano će otvoriti predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ambasadori SAD i Velike Britanije, Kajl Skat i Denis Kif, i predstavnica Otvorenog parlamenta Vukosava Crnjanski.

U izjavi za Tanjug Crnjanski je kazala da će tokom naredne sedmice biti organizovano više od 110 događaja na različite teme koje su bitne za sve građane.

„Imaćemo tradicionalnu kafu sa narodnim poslanicima, razgovaraćemo o pravima dece, o položaju žena, o poreskim olakšicama. Cilj je da približimo narodne poslanike građanima i da uspostavimo što direktiju komunikaciju“, rekla je Crnjanski.

Nedelja parlamentarizma biće održana u više od 20 gradova u celoj Srbiji, navela je predstavnica inicijative Otvoreni parlament i napomenula da će u manifestaciji učestvovati više od 60 partnera.

„Tu su osnovne škole, srednje škole, fakulteti i organizacije civilnog društva“, rekla je Crnjanski.

Tokom prve „Nedelje parlamentarizma“, održane 2015. godine, serijom različitih događaja pokrenut je razgovor o parlamentarnoj demokratiji i učešću građana u demokratskim procesima.

Za tih sedam dana, više od 40 partnerskih organizacija i 3.500 građana pridružilo se organizovanim aktivnostima i zajedno sa narodnim poslanicima i poslanicama diskutovalo o načinima za unapređenje rada Parlamenta kao institucije i njegovog većeg otvaranja ka građanima.

„Nedelja parlamentarizma“, podržana i od USAID i Britanske ambasade u Beogradu trajaće od 7. do 13. novembra.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh