• Gradovi

  “SVE MODE PROLAZE, SAMO VINO OSTAJE” – VINSKI BAL 2019

   

  Pod sloganom “Sve mode prolaze, samo vino ostaje”, 34. Vinski bal održaće se u petak 23. i subotu 24. avgusta. U okviru manifestacije u slavu vina i grožđa biće organizovan 4.međunarodni Salon vina. Tako će posetioci moći da probaju i kupe vlasotinačka vina, ali i da vide ponudu drugih vinarija. U zabavnom delu programa , na Letnjoj pozornici prvog dana, u petak, nastupiće Leksington bend, a drugog dana, u subotu, Dragana Mirković. Oba koncerta počinju u 22 sata.

  -Ove godine imamo malu izmenu u organizaciji. Neće biti male pozornice u bašti hotela Novi Zemun jer je taj objekat privatizovan.

  Sva dešavanja biće na letnjoj pozornici gde će biti postavljena velika bina, ispred SRC Vlasina.

  Vinski bal počinje u petak 23.avgusta u 15 sati vlasinskim kotlićem, gde ćemo ove godine, za promenu, kuvati vinogradarsku janiju, kako priliči Vinskom balu.

  Istog dana je i plivanje za vinsko burence – najavila je v.d.direktora Turističke organizacije Nataša Đokić Živković.

  Kao predgrupa Leksington bendu, nastupiće Snap FM. Drugog dana održaće se i manifestacija Izađi mi na teglu, odbojkaški turnir, a otvaranje salona vina predviđeno je za subotu 24.avgust u 17 sati na stadionu Vinskog bala, pored reke.

  -Biće prisutno 30-ak vinarija. Osim domaćih, imamo najave vinarija iz Makedonije, Crne Gore, Mađarske i Bugarske da će doći u Vlasotince. Potvrde učešća očekujemo ovih dana. Pored lokalnih vinara,koji su poslednjih godina osetno poboljšali kvalitet svojih vina, učešće su najavili i Tikveš Kavadarci, vinarija Bovin, vinarija „Zvonko Bogdan“ iz Subotice,  Aleksić iz Vranja i mnogi drugi. Dolazak su najavili i predstavnici svih vinskih viteških redova u Srbiji – rekao je Svetislav Petrović, zadužen za organizaciju Salona vina.

  Od 19 sati u subotu sledi završno veče gde će biti proglašeni pobednici konkursa za najbolja vina, pesmu i karikaturu na temu vina i grožđa i za najlepšu devojku Vinskog bala. Ovi tradicionalni konkursi su u toku, a prijave se podnose Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince, koja je od ove godine organizator Vinskog bala, umesto Kulturnog  centra. Detalji konkursa mogu se naći na sajtu opštine Vlasotince, na linku „konkursi“.

  -Tradicionalna vinska svetkovina i ove godine odvija se uz  veliku podršku i pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince, ali i svih ustanova i preduzeća koji su i do sada učestvovala u organizaciji. Iz budžeta je ove godine izdvojeno 4,2 miliona dinara – rekao je većnik zadužen za kulturu u opštini Vlasotince Zoran Stamenković.

  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržalo je ove godine manifestaciju Vinski bal  obezbeđivanjem 30 baldahina i trodimenzionalnih slova VINSKI BAL ,koja će stajati na brani. Prošle godine, ovo ministarstvo obezbedilo tzv.kapiju Vinskog bala i burad – stolove za salon vina, a godinu pre toga 20 drvenih štandova.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com