Gradovi

Sve putarske ekipe na terenu, putevi prohodni

IVANJICA – U nižim predelima Ivanjice sneg je dostigao visinu od 30 centimetara, a u višim i preko pola metra, rečeno je danas Tanjugu u preduzeću Putevi Ivanjica.

Kako navode u tom preduzeću, trenutno je neprohodan put Kumanica – Bele vode, ali su ekipe na terenu i rade na osposobljavanju tog putnog pravca.

Na rašćišćavanju snega u opštini Ivanjica radi pet kamiona i šest mašina.

U Novoj Varoši palo je oko 50 centimetara snega, a u nekim mestima snežni nanosi su i do metar, zbog čega su neka sela blokirana, rekao je direktor novovaroške Direkcije za izgradnju Miroljub Šaponjić.

Zaseoci u Jasenovu i Božetići su blokirani, kaže Šaponjić, ali očekuje da će svi putevi biti raščišćeni bez uvođenja bilo kakvih vanrednih mera.

Zbog velike količine snega saobraćaj se na gotovo svim putevima u tom kraju odvija otežano.

Pomoćnik predsednika opštine Sjenica za infrastrukturu Mikailo Kaličanin izjavio je Tanjugu da je u toj opštini napadalo oko 30 centimetara snega i da za sada nema problema.

Prema njegovim rečima, na raščišćavanju snega angažovano je 12 mašina.

Medveđa bez struje, putevi u Jablaničkom okrugu prohodni

Sneg koji pada na području Medveđe doveo je do prekida na dalekovodu pa je veći deo tog mesta bez struje, a svi magistralni i lokalni putevi na području Jablničkog okruga su prohodni.

Predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić kazao je da sve raspoložive komunalne ekipe rade na čišćenju snega koji pada od juče.

„Na teritoriji Medveđe visina snega je od 30 centimetara u nižim delovima do 60 centimetara u planinskim zaseocima. Sneg i vetar su doveli do prekida na nekom delu dalekovoda između Medveđe i Lebana tako da je veći deo Medveđe bez struje“, rekao je Arsić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, ekipe elektrodistribucije su na terenu i pokušavaju da otklone kvar, a veliki problem predstavljaju mahalski putevi u planinskim selima duž administrativne linije sa Kosovom zbog nanosa snega.

„I tu smo angažovali dodatnu mehanizaciju“, kazao je Arsić.

Svi magistralni i lokalni putevi na području Jablničkog okruga su prohodni, a ugaženog snega i leda ima na kolovozu u planinskim područjima, rekao je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije Milorad Marjanović.

„Najviše ugaženog snega do pet centimetara ima na putevima ka Vlasinskom jezeru, Crnoj Travi i na području Medveđe, gde je visina snežnog pokrivača između 40 i 60 centimetara. Važno je da se putevi čiste, da se baca so i rizla i jedini mali problem je sa mahalskim putevima na planinama, jer u mnogima živi tek po nekoliko stanovnika“, dodao je.

On je naglasio da se prati situacija.

Na teritoriji Leskovca sneg koji je pao tokom prošle noći visine je oko 20 centimetara.

Ugaženog snega ima na putevima i na gradskim ulicama do dva centimetra, a putari zbog najavljenog pada temperature upozoravaju vozače da maksimalno budu oprezni tokom vožnje.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh