Novosti online

Сведок: Машин отмичар је возио право на мене

У наставку суђења Французима оптуженима за отмицу двогодишње девојчице Маше, судско веће Специјалног суда саслушало је полицајца Миодрага Манојловића, који је био дежуран на наплатној станици на ауто-путу у Шимановцима, 13. марта прошле године, у тренутку када су отмичари возилом пробили рампу.

– Колега и ја смо стали испред рампе видевши возило „бе-ем-ве” које је одговарало опису осумњичених. Возач, проћелав старији мушкарац, није се зауставио када сам му показао знак „стоп”. Ишао је брзом траком директно на мене. Старија жена дуге косе седела је на месту сувозача и гледала ме. Поново сам показао знак возачу да стане, али он није ни успорио. Предњим десним делом возила ударио је рампу и наставио према Батровцима – рекао је Манојловић.

Полицајац је одмах радио-везом пренео да осумњичени имају француске таблице, а не румунске како је у првом тренутку јављено. Подсећамо, према оптужници, Себастијан Браншу је после отмице девојчице у београдском насељу Браће Јерковић продужио према граници са Хрватском, али се на ауто-путу зауставио, после чега је полицијска патрола ухапсила њега, његову супругу Сандрин Горин Алексија Браншу и њену ћерку Емелин Улијет Кристел. Мотив отмице, како је утврђено истрагом, био је покушај да се ДНК материјал отетог детета искористи у бракоразводној парници пред судом у Француској.

Тужилаштво је, како је саопштио председавајући судија, у међувремену доставило нове доказе. Реч је о вештачењу компјутера оптужених из њихове куће у Француској, као и подаци о осуђиваности. Садржина те документације још није изведена као доказ, а то ће бити учињено касније током процеса. Суд је јуче прегледао записнике о препознавању осумњичених, њихове пасоше, укључујући и путну исправу ћерке оптужене Емелин, који је требало да им послужи да отето дете одведу у Француску, медицинску документацију о прегледу Маше, фотографије начињене током хапшења, као и налаз лекара о повредама њене мајке, током борбе са отмичарем.

Себастијан Браншу, који се за сада брани ћутањем, најавио је да ће дати изјаву суду након што судско веће прегледа садржину извесне свеске нађене у аутомобилу, фотографије начињене њиховим фотоапаратом и снимке из ресторана Мекдоналдс у коме су оптужени ручали пре него што су у Београду отели девојчицу. Адвокат Ирина Боровић, бранилац оптужених жена, затражила је да се обави вештачење урачунљивости и психолошких профила све троје Француза да би се тиме, како је рекла, утврдила структура њихових личности, као и међусобни односи. Подсећамо, у досадашњем току поступка мајка и ћерка негирале су кривицу, тврдећи да их је на отмицу приморао Себастијан. Он је одбацио њихове тврдње, али је одбио да одговара на питања суда.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh