Novosti online

Светски аутомобили после Женеве у Београду

Само четири дана после пролећног ауто-салона у Женеви, у Београду почиње пети Сајам аутомобила „БГ кар шоу” и 10. Међународни сајам мотоцикала „Мотопешн”.

Oд 17. до 23. марта ће се у шест хала окупити више од 300 излагача из двадесетак земаља, најављено јуче на Београдском сајму. Чак 35 аутомобилских брендова, 10 произвођача лаких привредних возила и више од 30 познатих марки мотоцикала наћи ће се на изложбеном простору крај Саве. Београдска ауто-приредба имаће 40 европских постпремијера, а од најексклузивнијих биће код нас „бентли континентал Ге-Те” и „флајинг спур”.

Директно из Женеве стижу: „рено меган” и „талисман”, „форд мустанг”, „опел астра”, „ауди Ку 7” и „А 4”, „БМВ икс 1”, „мазда Ем Икс 5 – мијата”, „фијат типо” и „киа спортиџ”. „Тојота” долази са новим „пријусом” и технолошки врхунским возилом – „мирај” (будућност).

Модел приказује будућност ауто-индустрије, уз СУВ са погоном на водоник. Као атракција биће приказан и специјални спортски концепт – аутомобил „сирма” на хибридни погон (електро и са унутрашњим сагоревањем), направљен на Европском институту за дизајн у Торину, у једном примерку.

Мотоцикле ће представити „Харли Дејвидсон”, „Хонда”, „Јамаха”, БМВ и „Сузуки”. Потом читава „Пјађо група”: „Веспа”, „Ђилера”, „Априлија”, „Пјађо”, „Скарабео”, „Дерби” и „Мото Гуци”, као и повратници у сајамско друштво – „Дукати”,„Кавасаки” и „Кимко”.

Изложбу аутомобила пратиће и посебни програми као што су школе добре вожње на полигону Националне возачке академије „Навак”, парада олдтајмера „Меморијал принца Томислава Карађорђевића”…

Свечано отварање је 17. марта у 11 часова, а породични дан је 22. март, када ће целе породице моћи да посете Сајам за 500 динара.

Цена појединачне улазнице је 300 динара, групне 200, за ђаке и студенте 150, а паркинг се плаћа 100 динара по започетом сату. Радно време је свакога дана од 10 до 20 часова.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh