Gradovi

Svilanović: Važan dijalog poslovne zajednice i vlada

Svilanović: Važan dijalog poslovne zajednice i vlada

KOPAONIK – Dijalog poslovne zajednice i vlada iz regiona je veoma važan, a na poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića privrednicima na saradnju treba odgovoriti pozitivno, smatra generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Prema njegovim rečima, takvom pozivu treba odgovoriti pozitivno, jer postoji čitav niz oblasti u kojima poslovna zajednica prepoznaje probleme, a na koje samo vlada može da odgovori kroz unapređenje zakonodavnog okvira.

„Kad ljudima koji vode kompanije postavite pitanje šta su problemi, oni će vam odgovoriti da su u vezi sa porezom ili korupcijom i iz toga se vidi da vlada kroz dijalog sa poslovnom zajednicom može da doprinese rešavanju tih problema“, istakao je Svilanović u izjavi Tanjugu.

On je naveo da su rezultati istraživanja javnog mnjenja i poslovnog javnog mnjenja, koje je Savet sproveo, pokazalo da poslovna zajednica ima veća očekivanja u narednih nekoliko godina nego građani.

To je ohrabrenje, kaže Svilanović, jer polovina zajednica, koja je vrlo stroga kada je u pitanju ocena trenutne situacije, ipak prepoznaje ideje koje je i premijer jasno saopštio.

Prema njegovim rečima, poslovna zajednica pažljivo sluša signale vlada i očekuje da će se nastavi rast koji je tek blago započeo.

„Ovaj forum je i prilika da dobijemo podršku poslovne zajednice i važno je da smo čuli poziv premijera Vučića na saradnju. Nadam se da će poziv naići na pozitivan odgovor i da će se narednih dana samo o tome pričati“, rekao je Svilanović

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh