Gradovi

SVM za izbor Đorđevića

BEOGRAD – Savez vojvođanskih Mađara podržaće predlog premijera Aleksandra Vučića da za novog ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, najavio je danas šef poslanika te stranke Balint Pastor, izražavajući zadovoljstvo učinkom Vlade Srbije u prethodne dve godine kada je u pitanju mađarska zajednica.

Pastor je u skupštinskoj raspravi rekao da su dva razloga za podršku te stranke premijerovom predlogu – to što je premijer u zakonskom roku podneo predlog za novog ministra odbrane, bez obzira što će parlament za nekoliko dana biti raspušten, a drugi je vezan za partnerstvo.

“SVM je deo vladajuće većine i trudio se da bude partner u stremljenjima Vlade Srbije da Srbija bude normalna i pristojna zemlja“, rekao je Pastor i dodao:

„Ova Vlada Srbije je učinila u prethodne dve godine vrlo bitne korake ne samo za mađarsku nacionalnu zajednicu, nego i za one građane koji sa nama zajedno žive i koji imaju iste ciljeve kakve imamo i mi”, rekao je Pastor.

Pastor je rekao da je Vlada Srbije, pored ostalog, učinila bitne korake na istorijskom pomirenju srpskog i mađarskog naroda, da su preduzete odgovarajuće mere u zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina u javnom sektoru i pokrenuti veoma bitni infrastrukturni projekti, poput pruge Beograd-Budimpešta, ponovnog finansiranja izgradnje Y kraka na Koridoru 10, finansiranja izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici.

“Vlada Srbije je učinila krupne korake ka realizaciji naših zajedničkih stremljenja i mi smo zadovoljni zbog tih rezultata i nadam se da ćemo biti u prilici da nakon sledećih izbora nastavimo zajednički rad”, rekao je Pastor.

On je dodao da se SVM i dalje zalaže za evroatlantske integracije Srbije i da se nada da će doći vreme kada će se ozbiljno razmatrati ta opcija, ne zbog simpatija i antipatija, već isključivo zbog državnih interesa Srbije.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh