Gradovi

Tadić: Besmisleni sastanci 20,30 i više stranaka sa 45 glasova

Tadić: Personalna rešenja nisu problem

BEOGRAD – Nema dogovora o zajedničkom nastupu opozicije na izborima, ponavlja danas lider SDS Boris Tadić, i objašnjava da dogovor treba da obuhvati samo ključne stranka koje imaju relevantan broj glasova.

Tadić je u izjavi za Tanjug ocenio da je besmisleno pozivati na sastanke „20, 30, 40 stranaka, koje sve zajedno imaju 45 glasova“.

„Juče smo se dogovorili da želimo fer izbore, da ne želimo sa Vučićevim sadašnjim strankama na vlasti da formiramo vlast i posle izbora, niti koaliciju pre izbora, ali to nije dogovor o zajedničkom nastupu na izborima, što je ključno za građane Srbije i što oni žele da čuju“, rekao je lider SDS.

Tadić objašnjava i da je juče predložio da se ide sa jednom listom, da je iz DS odgovoreno da oni mogu i sa jednom listom i sa više lista, a da su koalicioni partneri demokrata za to da se ide u više kolona.

„Iz DS je usledio stav da im je svejedno i da može i jedno i drugo. Vidim da neke stranke opozicije ne mogu sa nama, ali ne možemo ni mi sa njima“, rekao je Tadić.

Tadić tvrdi da savez okupljen oko SDS može da donese operativnu prednost na sledećim izborima, novi personalni potencijal i istovremeno stvori političku osnovu da se pozovu i novi ljudi.

„Nismo dovoljni mi, Čeda Jovanović, Čanak, Bojan Pajtić i ja, potrebno je nove ljude uključiti na ovu političku listu i to je jako važno“, rekao je Tadić.

Dodao je da u ovom trenutku ne može da kaže koliko je realno da do dogovora sa demokratama dođe.

On tvrdi da personalna rešenja nisu kamen spoticanja:

„Evo, ja nikakav personalan problem ne donosim u tu koaliciju, ne postavljam nikakve personalne uslove i nadam se da sam rešio problem i svima ostalima“, poručio je Tadić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh